הזמנת וקביעת מזוזה בחול המועד ומעבר דירה

שאלה:

1.שלום האם יש בעיה בקניית וקביעת מזוזה בחול המועד?
2.אם התחלנו מעבר דירה לפני המועד האם יש בעיה להשלימו במועד?
(האם הסימן הרלוונטי לשאלתי – תקל"ה בכלל מתכוון למעבר דירה?)

תשובה:

אכן אסור לעבור דירה בחול המועד כמבואר בסי' תקלה. ממילא אין מקום לשאלה בדבר קביעת המזוזה, ממה נפשך, אם תספיק לעבור היום תקבע היום מזוזה ואם רק אחרי החג, תקבע אחרי החג.

ישוב טוב וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה… לגבי המעבר דירה הבנתי תשובתכם, אבל לגבי המזוזות לפעמים לוקח למשלוח מזוזה כמה ימים להגיע
    האם אפשר להזמין עכשיו ולקבוע אחרי החג,
    ייתכן והמשלוח יגיע בחול המועד, וככה מיד בצאת החג יהיה לי מוכן לקבוע מזוזה.
    כמו כן לא כל כך הבנתי האם עצם קביעת המזוזה אסורה בחול המועד כי היא נחשבת לחלק מהמעבר.
    תודה…

  2. אפשר להזמין מזוזה גם אם זה יגיע בחול המועד.את קביעת המזוזה יש לעשות כשמתחייבים בה, לא לפני ולא אחרי, ולכן אם לא תעבור עד אחרי חול המועד אין לקבוע, בכל מקרה ככל שיש חיוב מזוזה, מותר לקבוע מזוזה בחול המועד.