ארבעה מינים יום א' הקנאה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

כפי מה שבש"ס ופוסקים ביום א' לא מועיל שאלה, אלא צריך להיות של אדם. מתנה על מנת להחזיר עובד וגם ראיתי כאן שכתבו שעדיף הקנאה גמורה אבל השאלה היא האם יש ענין לעשות קנין ביום טוב? או כיון דלית ליה ברירה מה יעשה?

נ"מ לקנות ארבעה מינים לנשים ולא להקנות ביום טוב וכל אחד יטול את שלו.

אשמח לקבל חוות דעת

תשובה:

כיון שזה לצורך מצוה נהגו להקנות ביום טוב ולא חששו לדין הקבוע שלא עושים קנין ביום טוב, אין לחייב אדם לקנות ארבעת המינים לאשתו כדי להמנע מכך.