צורך בהיתר בית דין רבני לנתבע לערכאות

שאלה:

שלום,
האם אדם שנתבע לדין בערכאות חייב לבקש היתר מבית דין רבני לנוכחות במשפט או שלמעשה מדובר במצב של אין ברירה ואנוס להגן על עצמו ואין צורך בהיתר מיוחד או משום שדינא דמלכותא דינא וחייב להגיע שלא ינזק.

תשובה:

שלום וברכה,

נתבע שתבעו אותו לערכאות עליו להודיע לצד השני שהוא מעוניין לדון בבית דין רבני. אם התובע ימשיך לתובעו בערכאות מותר לו לגשת לערכאות ולהגן על עצמו ולהשתמש בכל האפשרויות הקיימות כדי להציל את עצמו, ואין צורך בהיתר מבית דין כאשר התביעה נעשית בעל כורחו של הנתבע.

בהצלחה.