מלאכה שאין בה טרחה בחול המועד

שאלה:

אני בעל אתר, ויש לי אפשרות לעדכן את האתר אוטומוטית ע"י לחיצה בודדת על כפתור בתוכנה שפיתחתי, ללא טרחה כלל. השאלה אם מלאכה שכזאת תהיה אסורה בחול המועד? (איני יודע לומר אם זה בכלל דבר האבד)

תשובה:

מצד המלאכה אינני רואה בעיה, נהגו להקל בכתיבה במחשב בחול המועד, השאלה היא לגבי עצם המסחר בחול המועד, לא הבנתי מה העידכון ולמה הוא משמש, כדי להכריע בשאלה זו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האתר עצמו לא מספק/מוכר מוצרים, אלא הוא מפנה/מפרסם אתר אחר שלי שמוכר מוצרים. העידכון של התוכנה – מעדכן את הגירסאות ומידע נוסף של התוכנות המפורסמות באתר.

  2. מחילה על ההתערבות אך לגבי האתר השני לא הייתה שום התייחסות. לכאורה אותו כן יש לסגור אא"כ זה צורך המועד או א' מההתירים האחרים המוזכרים בהלכה