לקבל מוצר שנמסר למסירה כדי למוכרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
מישהו פרסם דבר מסוים למסירה, האם מותר לי לקחת אותו על מנת למכור אותו או שיש בזה בעיה כלשהיא?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאדם שמפרסם דבר למסירה בכוונתו שרוצה לעזור למקבל באותו מוצר ולא מעוניין שימכור, ואם יש אומדן דעת במתנה שנותן ע"מ שלא ימכור אסור למקבל למוכרה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות מתנה סימן רמא סעיף ה:

"אבל אם מפרש, אפילו אם נותנה לו על מנת שלא ליתנה לאחר או שלא למוכרה או שלא להקדישה, או אפילו ע"מ שלא יעשה בה שום דבר אלא דבר פלוני, הוי מתנה לאותו דבר שפירש בלבד".