חנוך קטן לסוכה

שאלה:

אני משכיר דירה לסוכות, בא אלי אדם שיש לו בן בגיל חמש, והשכרתי לו דירה וסוכה בחצר, והתפנה לי גם דירה שיש בה מרפסת סוכה המתאימה לאדם אחד בלבד, ואני מתלבט אם להציע לו את המרפסת משום שאז הוא בודאי יעדיף לישון שם, ומחמת זה בנו כנראה ישן בבית, האם להציע לו דירה עם מרפסת סוכה?

תשובה:

אין לך כל קשר להחלטותיו בענין בנו, בפרט שהוא יכול להצטופף איתו בדירה, ואני כלל לא בטוח שאם יקח את זו עם החצר בנו ישן שם, ילד בן חמש הרבה פעמים אינו ישן עדיין בסוכה מחמת הקור או חוסר הנוחות, דוקא יש לי צד שאם יקח בבית יש יותר סיכוי שהילד ישן בסוכה.