טבילת כלים

שאלה:

מתחת לכלים וצלחות יש מדבקות שמתחילים להוריד אותם נשאר דבק ואז יותר מקפידים עליו [אפשר אומנם להוריד עם אציטון בדרך כלל] , וכעת עם המדבקה זה ראוי לשימוש וממש לא רוצים להוריד אלא שכיון שכששוטפים אח"כ זה מקשה על השטיפה מעדיפים להוריד השאלה אןם נחשב מיעוט שאינו מקפיד או לא ,
בתשובות אחרות שהבאתם מהרמ"א קצח להוריד כל מיעוט שאינו מקפיד לכתחילה האם זה רק באשה או גם בכלים וכן שאלה נוספת חשובה האם גם בכלים שחיובן מדרבנן יש את חומרת הרמ"א או שלא [שהרי אפי' בדאו' מבואר בגמ' שהוא גזירה לגזירה – וגם אם נניח שאשה שטובלת על כתם יש לה את חומרת הרמ"א אולי כאן זה סוג כלים שחייבים רק מדרבנן .
כמו כן לגבי הרמ"א כמדומה שנוקטים שאם הוא טרחה מרובה לא מחייבים לעשות את זה מה הדין כן .
לסיכום האם מצב כזה נחשב מיעוט המקפיד .
ב' האם בכלים מדרבנן יש את חומרת הרמ"א ובכלל האם קייפם את זה בכלים .

תשובה:

גם בכלים נהגו לכתחילה להוריד כל חציצה.

המציאות שתיארת בהחלט נחשבת כמיעוט המקפיד ויש לחזור ולטבול.