לא מוותרים על מצות סוכה!

שאלה:

היי
אם לא זכינו להקים סוכה וכידוע לי אסור לאכול לחם בבית איזה סוג של קידוש אנחנו יכולים לעשות בערב חג סוכות ? תודה

תשובה:

עדיין יש מספיק זמן, אל תוותרו! תקימו סוכה ותקיימו את המצוה כהלכתה כמו כל היהודים בכל הדורות!

הזדמן לי לפני שנים מספר לכתוב מאמר הערכה לאחר פטירת רבי מנשה קליין זצ"ל, שבימי השואה היה נער צעיר, נותק באכזריות ממשחתו וכו' כפי שהיה באותם ימים קשים, והוא תיאר לימים כיצד הצליחו ליצור בתוך אושוויץ סוכה קטנטונת, ולהתגנב לתוכה רגעים מספר בליל חג הסוכות לאכול שם את הפרוסה העבשה שקיבלו מהנאצים ימח שמם, תוך סיכון גמור שאם יתפסו בסוכה דינם נחרץ למוות מידי ביסורים. לימים הוא כתב מאמר ארוך האם נכון היה הדבר לסכן נפש לקיום המצוה, אבל התחושה באותם ימים היתה ברורה, יהודי לא מוותר על מצות סוכה ויהי מה!!

חג שמח!