זוגיות

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני מקפידה על תורה ומצוות נשואה לאיש טוב לב בעל ערכים ומידות טובות שבתחילת דרכו גם כן שמר יותר ועם השנים ירד מבחינה דתית לא מניח תפילין לא מתפלל כלל כולל בחגים ויום כיפור ונשאר עם חלק מהמצוות אולי רק בגללי שמירת שבת צם בכיפור ומכבד את רצוני בבית עם הילדים בעניין תורה ומצוות מאוד מכביד עלי שלר לוקח את הבנים שלי לתפילה והם לא רואים דמות של אבא כמו שרציתי האם זו סיבה לעזוב? איך אני אמורה לנהוג ? מה לעשות ניסיתי הכל וכל הזמן אני נתקלת בתשובות שלו שזה לא ענייני אבל כשיש ילדים זה חלק בלתי נפרד מהחינוך גם לארח קרובי משפחה מאוד קשה לי בעיקר בשבתות שיראו כולם שבעלי לא מתפלל זה מצער אותי מאוד ומקשה על שמירת קשר חשוב עם קרובים
אנחנו גרים בישוב דתי בה' שמקפידים בו על תורה ומצוות קשה לי לראות שהבנים שלי מתביישים מחברים שאבא לא מגיע לתפילה וגם לי קשה מאוד אני משתדלת לחנך לתורה לעיתים קשה כי יש דמות בבית שלא משמשת דוגמא כזו וזו הדמות המרכזית של הילדים מאוד קשה לי אשמח לעצה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך הכואבת קשה ומורכבת מאוד ואינה בשביל כמה שורות באינטרנט, הייתי מציע לך לפנות לרב הישוב או כל רב אחר בעל שיעור קומה, נבון ובר דעת, שינחה אותך בעצות טובות ונכונות.

ברכה והצלחה וחג שמח.