סנדקאות

שאלה:

שלו'ם הרב. לבני נולד בן ראשון בשעטו"מ, ולמרות שביקשתיו שלא יציע לי סנדקאות כי אינני ראוי, הוא הציע,בגלל מנהג הספרדים. האם מותר לי הלכתית ורוחנית לסרב ? אציין שאם אסרב יעבור הענין לסבא השני ולא לת"ח גדול (שנינו הסבים עוסקים בתורה). תודה.

תשובה:

מותר בהחלט לסרב, אבל אין סיבה, אם הסב שומר מצוות וקובע עיתים לתורה, זה בהחלט מגיע לו, ואין להתחכם מעבר למנהג היפה של עם ישראל. אני בטוח שהנכד היקר ישמח לראות בתמונות את הסנדק האהוב עליו, הסבא היקר.

דוקא מי שחושב שאינו ראוי הוא הכי ראוי בעיני.

מזל טוב ושבת שלום.