סדר תפילה במניין

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מדוע ברוב המניינים (שלי יצא אישית להתפלל עמם), ליטאים, ספרדים, חרדים, דתיים לאומיים ברוב רובם מתחילים ב"אשרי" במנחה ופוסחים על קרבן התמיד, פיטום ו"אנא בכח"? גם בשחרית שמתי לב שזה רווח. האם זה מפאת זמן ציבור? יש מניינים שאפילו פוסחים על דזמרה..

תודה הרב

תשובה:

שלום וברכה

בעקרון חזן צריך מאשרי, וכן בתפילת שחרית רק בקדיש שלפני פסוקי דזמרה צריך ציבור וחזן, אבל ברור שלפני כן אומרים קרבנות במידת האפשר, כל אחד לבדו.

חג שמח ושבת שלום.