הזמנת זוג גרושים שחזרו לחיות ביחד לחג

שאלה:

רציתי לשאול מותר לי להזמין אלי לחג זוג גרושים (הם גרושים שביום יום חיים ביחד באותו בית ) ולהם זה לא משנה השאלה אם מותר לי לתת לזה יד ולהזמין אותם?

תשובה:

שלום רב,

אם יש יעזור לקירוב לבבות אפשר להזמין אותם. ומן הסתם עדיף לחפש הזדמנות טובהה לדבר איתם על חופה כדמו"י

מקורות:

לעצם הנושא מצד איסור מסייע לדבר עבירה ראה בשו"ת מים חייים (הגרח"ד הלוי, ח"א סי' בד). ומלבד זאת כאשר מדובר בגרושים שחיים ביחד כאיש ואישה יש מקום לומר שמעיקר הדין כבר התקיימו קידושין ביניהם ראה בית שמואל תחילת סי' קמט שכתב שכאשר בני זוג גרושים חיים באופן כזה יש מחלוקת ראשונים האם אומרים הן הם עידי יחוד – העובדה שכולם ראים אותם כך. כלומר, יתכן שהם נחשבים כבר לנשואים ומסיבה אם בעתיד הם יפרדו הם יצטרכו גט מספק.