סוכה

שאלה:

שלום וברכה שיטת המגן אברהם ועוד פוסקים שאין לעשות סוכה בעלת שלוש מחיצות שהמחיצות הם כשרות רק מדין לבוד.
השאלה אם כאשר יש שלוש מחיצות לבוד והרביעית היא צורת הפתח זה מספיק או שצריך ארבע מחיצות גמורות
על הצד שזה לא מספיק איך אפשר להפוך את הלבוד (סורגים) על ידי בד למחיצה זאת אומרת כמה זה צריך לזוז מהרוח בשביל שזה לא יחשב מחיצה
תודה רבה

תשובה:

לדעת החזון איש אם זה זז שלושה טפחים זו בעיה, פחות מכך זה כשר. תהדק את הבד היטב ותקשור אותו מכל צד.

חג שמח.