כתיבת מזוזות רבות ביום

שאלה:

בס"ד כמה מזוזות מותר לסופר סתם לכתוב ביום יום . השאלה היא ליתר דיוק שיש כאלה סופרים הכותבים ביום עשרה מזוזות ואפילו יותר וכו' האם כתיבה רבה כזאת לא פוגמת בקדושתה, בכך שזה הופך כבר למעשה טכני ללא לב וכוונה אלא דבר רגיל. כמו מכונה תעשייתית רק בצורה אנושית, על פניו האם יש הגבלה כלשהיא מהפוסקים ובהלכה לכמה מזוזות מותר לכתוב ביום יום . בברכה תודה וחג שמח

תשובה:

לא קיימת הגבלה, ובנוגע לכוונת הלב, רק אלוקים בוחן כליות ולב, ועדיף יהודי ירא שמים וצדיק הכותב עשר ביום, מיהודי שפחות ירא שמים וכותב אחת בכל יום, והכל לפי הענין. וכדאי מאוד להוציא סך נאה על קניית מזוזות מהודרות, שניכר שהכתיבה במתינות עם כתב נאה ומשובח, ומאדם ירא חטא. כאשר הכתב נאה ומשובח בהכרח לא כותבים הרבה ביום.. אנחנו הקטנים לא מבינים בזה ולכן כדאי לקנות אצל אדם שמבין ויודע להמליץ.

שבת שלום.