לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שבירת הצום במלחמת יום כיפור

שאלה:

גמר חתימה טובה לכל הרבנים החשובים שמסייעים לנו כל השנה !
רציתי בבקשה לשאול , לגבי מלחמת יום כיפור, שלא נדע עוד מלחמות,
אבל בזמן ההוא , האם כל מי שנקרא למילואים היה פטור מידית מהצום?
אני מניח שכן, כי גם אם רצה להמשיך לצום כי לא נלחם מיד אלא רק התארגן עדיין עדיף שיהיה בכוחותיו המלאים לא כן? אם כך השאלה השניה האם היה חייב לשבור הצום לפי ההלכה כדי להגיע למקסימום כוחותיו?
האם ידוע לכן האם יצא פסק הלכה בזמן אמת בעת ההיא שהתייחס לנושא הצום? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אדם שרק היה בנסיעה לא היה צריך להפסיק אתהצום, אבל מי שנכנס לקרב ודאי היה חייב להיות במלוא כוחותיו ונאסר עליו לצום.

אינני יודע מה הפסקים שיצאו אז, העולם גם היה הרבה פחות מתקושר באותם ימים וכל ההוראות היו מקומיות בלבד, אבל זה דבר פשוט.

שנה טובה.