קשירת סכך חוטי פשתן מעובדים

שאלה:

שלום
האם ניתן לקשור את הסכך ע"י חוטי פשתן הנקראים 'חוטי שמשון', האם זה לכתחילה ויכול להוות תחליף לאזיקונים מבחינה הלכתית? תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה

בסכך קיינעס ודומיו, משתמשים בסיבים של גווה שאינם מעובדים וכשרים בעצמם לסיכוך, וזה אכן הכי מהודר. הם נמכרים באריזה ירוקה 10 ש"ח לחבילה.

לגבי חוטי פשתן וכדומה שהם גידולי קרקע אבל מעובדים נחלקו הדעות, כיון שהם פסולים לסיכוך רק מדרבנן, ויש נדון רחב בפוסקים האם פסולי סיכוך מדרבנן אסורים גם כן משום "מעמיד בדבר המקבל טומאה". ולכן ראוי להחמיר שלא להשתמש בזה.