תשעה קבין במקלחת

שלום רב,
במחילת כבודכם, אבקש לדעת איך עושים שפיכת תשעה קבין במקום טבילת עזרא? האם אפשר לעשות את השפיכה לבד? מה השיעור? האם אפשר מים חמים? האם המקלחת גם טוב?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני תשעה קבין, צריכים להיות בשפיכה אחת. אולם הפוסקים דנו האם אפשר לעשות תשעה קבין ע"י מקלחת רציפה. ראה בשו"ת שבט הלוי (ח"א סי' כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע"י מקלחת. כך גם בשו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ועדיין, המקלחת או האמבטיה לא יועילו לזב — מי שראה קרי פעמיים בתוך יומיים. כמדומני.
    זב צריך להמתין שבעה ואז לטבול במקווה?

  2. תודה. זכרתי משהו מלימודיי במסכת נזיר כמדומני שאם הוא רואה קרי פעמיים וכו' אז דינו כזב וצריך מקווה ממש, ולא מספיק מקלחת. אבל עכשיו אני רואה שזה הכל הפוך, ובכלל גם זב דינו במעיין ולא במקווה.
    אם כן, נשאלת השאלה הגדולה –
    האם יש יתרון לטהרה במקווה יותר מאמבטיה (בנוגע למקלחת כבר כתב הרב שלא כולם תמימי דעים)? לפי תשובת הרב, נראה שעיניין תקנת עזרא, לא צריך מקווה בכלל, ולא משנה מה וכמה ראה.
    אז אולי המקווה עוזר מבחינת אחרת? אישית, אני מרגיש שיש הבדל משמעותי.

  3. הכי טוב אם יש אפשרות לתלות את הטוש למעלה ואז ודאי טוב, אבל נראה שגם אם לא, הרי בלאו הכי זה לא על כל הגוף בבת אחת ומספיק להחליף יד… בכל מקרה הפתרון שלך שמישהו אחר יעשה זאת בדרך כלל לא מעשי…