צום יום כיפור עם חום

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע לאחי, בד"כ הוא בריא והוא בן 29, יש לו מהבוקר חום היה לו ב6 בבוקר 38.1 ואז עלה לו ל38.4 ואז הוא לקח כדור להורדת חום,יש לו חולשה בכל הגוף וקשה לו לעמוד על הרגליים, יש לו צמרמורות וכאבי גרון ושיעול עם ליחה, בנוסף הוא מאובחן מלפני כחודשיים בערך כאסמטי בינוני ויש לו משאף , ועכשיו הוא מרגיש קוצר נשימה,
הוא עשה אתמול בדיקת קורונה ואמור לקבל תשובות כנראה עד כניסת החג, אשמח שתתייחסו בתשובתכם גם למקרה שהוא יוצא חיובי או שלילי לקורונה,
תודה רבה וגמח"ט.

תשובה:

שלום וברכה

אם יחזור החום שלו ויעמוד על 38.4 ומעלה, יש לשתות לשיעורין כדי למנוע התייבשות. שיעורין הכוונה 40 מ"ל כל עשר דק', עדיף מיץ ענבים או משהו אחר מזין. תשובה זו נכונה בין אם זה קורונה בין אם לאו.

רפואה שלמה