יום כיפור עם קורונה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני עם קורונה ממוצאי ראש השנה התחלתי להרגיש לא טוב עם צינון חזק חולשה גדולה ועוד תסמינים. היום ערב היום הקדוש מרגיש יותר טוב אבל עדיין עם צינון ושיעולים וקצת כאבי ראש
מה דיני לגבי הצום
גמח"ט

תשובה:

השיעול יכול להמשך הרבה זמן, זה טבעי, אם כבר אין חום והתחזקת, אפשר לצום, תשתדל לשכב הרבה, לא צריך להיות בבית הכנסת, נראה לי שבכלל אתה עדיין בבידוד, אם יהיה משהו חריג הרגשה מאוד רעה או קוצר נשימה וכדומה, תשתה, בתחילה לשיעורין, ואם לא יעזור תשתה יותר, אבל כל עוד זה המצב, אפשר לצום.

צום קל וגמר חתימה טובה.