יום כיפור למעוברת שמתקשה לצום בדרך כלל

שאלה:

אני בהריון חודש שישי, ויש לי נטייה להתייבשות , קשה לי לצום, בצום תשעה באב כבר בבוקר שברתי את הצום לאחר שחשתי ברע .
1. האם מותר לחבר עירוי בערב יו"כ, ולהכניס נוזלים ביום כיפור ?
2. האם מותר לי שיעורין? וממתי ?
3. האם אני חייבת לא לצאת מהבית כדי לא לגרום שאצטרך שיעורין ?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לחבר עירוי בערב יום הכיפורים, אבל אין חיוב לעשות זאת, גם מי שיודע שאם לא יעשה זאת יהיה חייב על פי ההלכה לשתות באמצע התענית.

אם אין היסטוריה של הפלות קודמות חלילה וכדומה, אין טעם לשתות שיעורין, יש להתכונן טוב לצום, כבר מאתמול לשתות הרבה מאוד ולהרבות באכילת חלבונים, כמובן בצום לא ללכת לבית הכנסת אלא לשכב הרבה בחדר ממוזג היטב, ואני מקווה שיהיה בסדר.

במידה ומרגישים רע יותר מצום רגיל, או כאבי בטן חזקים, צירים סדירים, חושך בעיניים וכדומה, יש לשתות מיד שני כוסות מים.

יש לבקש מהבעל שיבוא מידי פעם לראות איך את מרגישה ובמקרה הצורך לעשות שאלת רב.

צום קל!