שיעור לבוד בעשיית חבלים לדפנות הסוכה

שאלה:

שלום

בסוכות מוכנות שעושים מברזל
זה מגיע עם חוטים לבוד, אלא שאין בברזל מקום מיוחד לחבלים, אלא קושרים אותם באופן עצמאי.
מה השיעור שצריך לעשות בין חבל חבל? ואת החבל התחתון מודדים מהברזל התחתון?
ומה הגובה בסך הכל שצריך שיהיה? ומהיכן?

כ"כ לגבי הסכך בסוכת שעשויה ממוטות ברזל, מה הדרך לעשות סכך כשר?
והאם את הקורות עץ ששמים על הברזלים בכדי לשים עליהם את הסכך אפשר לקשור לברזלים עם אזיקונים פלסטיק?
ואת הסכך לקורות יש צורך בחוט כמו "רפיה" וכדו'?

תודה

תשובה:

את החוטים יש לקשור כאשר המרחק ביניהם הוא פחות מ24 ס"מ זה מזה, המוט התחתון כמובן נחשב גם כן. חשוב מאוד  למתוח היטב את החוטים שלא ינודו כלל, וכן להשתדל שהסדינים מבד יהיו מתוחים היטב ושורים מכל צד לגוף הסוכה.

את הלייסטים מעץ יש להניח בכיוון ההפוך לאלו שמברזל, אם הברזל שתי העץ שעליהם יהיה ערב, ועליהם מניחים את הסכך. את הקורות עץ אפשר לקשור באזיקונים, אבל את הסכך רק בחוט שאינו מעובד.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. גמר חתימה טובה לרב,
    עשיתי את חוטי הלבוד ככתוב בתשובה זו פחות מ24 ס"מ בטווח של בין 22סמ" ל23 ס"מ אומנם בתשובה באתר מיום זה ראיתי שנכתב שיש לעשות רווחים של 20 ס"מ בלבוד, האם מה שעשיתי זה לא לכתחילה? או שזה בסדר להשאיר את זה כך?

    ב. שהרב כותב "המוט התחתון נחשב גם כן" הוא מתכוון כמובן שמחלקו העליון ומעלה אנו מודדים שוב את הפחות משלושה טפחים הבאים של הלבוד, והמוט עצמו נחשב כ"חוט הראשון" של הלבוד מהקרקע? הבנתי נכון?