שאלות על יום כיפור

שאלה:

1. הבנתי שאפשר לעשות עדיין ״תשליך״, אפשר עם כל גיגית מים? או שצריך דווקא עם דג.
2. האם מותר לתת כפרות מכספי מעשרות?
3. בערב יו״כ, האם יש ענין לטבול במקוה דווקא אחרי חצות? (אם כן איזה שעה זה יוצא?)
4. האם מותר ללכת עם נעליים ״דמוי עור״ ביו״כ?
5. לאחותי שמו גשר בשיניים אתמול. האם מותר לה לשים שעוה על הטבעות ביו״כ?

תשובה:

שלום וברכה

1. מספיק מעט מים והעיקר הוא עצם התפילה.

2. את הסכום המינימלי אין לתת ממעשרות, אבל ניתן להוסיף עליו ממעשרות.

3. שעה לפני חצות כבר אפשר לטבול. חצות היום 12:33.

4. יש בענין זה מחלוקת, ואינני יכול להאריך כעת עקב העומס העצום, עדיף קרוקס וכדומה.

5. נדמה שיש בזה איסור ממרח.

גמח"ט.