מחיצה נפתחת ונסגרת בסוכה

שאלה:

האם מותר לשים בסוכה מחיצה, כך שאני תולה אותה על הקרש שנמצא מתחת לסכך? האם מותר בשבת וביום טוב לפתוח ולסגור אותה? אנחנו כנראה נפתח אותה על ידי קשירה של הבד לאחד הדפנות. כנראה שנתלה בבד סיכת בטחון ומשם ייצא איזה שרוך שאיתו נוכל לקשור את המחיצה כשנרצה לפתוח אותה).

תשובה:

שלום וברכה

אם מחיצה זו היא הרביעית שאינה נדרשת לסוכה לכשרותה, מותר, אם אין מחיצה רביעית והיא השלישית, זה לא אפשרי, ברגע שפתחת אותה אין לך סוכה, וגם כשהיא סגורה כיון שהיא נעה ונדה ברוח היא פסולה [אם זה גם בשתים האחרות, זו גם בעיה, אף שאין אפשרות פתיחה שם, תפרט], וממילא גם אסור לפתוח ולסגור בשבת, כי כל פתיחה וסגירה היא בניית הסוכה וסתירתה.

אני חייב לקצר בגלל העומס העצום עם שאלות יה"כ כאן באתר.