עניית קדיש באמצע ברכות קריאת שמע

שאלה:

לשיטת הספרדים: 1. מה עושים בתפילת ערבית כאשר החזן הגיע לקדיש שלפני תפילת 18 בעוד שאני נמצא באמצע השכיבנו. האם לענות אמן? 2. לאחר התפילה כאשר אני מניח תפילין דרבנו תם ונמצא באמצע קריאת שמע (אני חוזר על קריאת שמע) האם מותר לענות על קדיש באמצע?

תשובה:

שלום וברכה

1. יש לענות אמן יהא שמיה רבה ואמן של דאמירן בעלמא, ראה שו"ע סי' סו סעי' ג ומשנה ברורה שם ס"ק יז [לדעת האר"י מותר לענות לכל חמשת האמנים הראשונים, כמובא בבן איש חי פ' וארא].

2. בקריאת שמע זו שאינה למצוה ודאי מותר לענות הכל, אבל תשתדל שיהיה בין פסוק לפסוק.