תשתית לסוכה מי משלם, המשכיר או הזוכר?

שאלה:

שכרתי דירה חדשה בבנין חדש. במרפסת הסוכה מותקן אמנם גג נפתח, אך כדי להכשיר אותה לשימוש, יש צורך בהשקעה של שעות במדידות, רכישת פרופילי עץ, חיתוכים, קידוחים, התקנות ואף רכישת סכך.
עם תום החוזה, מי שיהנה מהשקעתי, יהיה השוכר הבא, שכלל לא ניתן לדרוש ממנו את העלויות ומחיר הזמן אותו השקעתי בדירה שאינה שלי.
שאלתי: האם ניתן לחייב את המשכיר לשלם עבור הוצאות אלו או שמא עובדת היותי השוכר הראשון הופכת אותי למנוצל מבלי יכולת להמנע מכך?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד הלכה לא ברור שהמשכיר חייב להשתתף כיון שהוא בהחלט יכול לטעון שאין לו הנאה מהעבודה שלך, למרות שהעבודה שלך תביא תועלת לשוכרים הבאים. תנסה לבקש מהמשכיר השתתפות בהוצאות ובטרחה שאתה עושה במושכר, אבל כאמור לא תוכל לחייב אותו.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שמשביח את המושכר כגון התקנת מזגן או שיפוץ מאוד הכרחי, לא יוכל המשכיר להיפטר בטענה שאין לו הנאה, כיון שבאמת יש לו הנאה בכך שיוכל להשכיר את הדירה יותר בקלות. אולם במקרה שלך שמדובר שהקלה לבניית סוכה לא ברור שהעבודה שלך תקל עליו להשכיר את הדירה, שוכרים שיבואו יחפשו אם יש מרפסת סוכה ותו לא, ולכן אם המשכיר לא נהנה לא ניתן לחייב אותו בהשתתפות.