עבודה כסטודנט בשירות המדינה

שאלה:

שלום,
עבדתי תקופה כסטודנטית בשירות המדינה- ע"מ להתקבל כסטודנט בשירות המדינה יש להציג אישור לימודים בתוקף, ואכן היה ברשותי אישור לימודים תקף מהמכללה בה למדתי, באמצע תקופת עבודתי בשירות המדינה הפסקתי את לימודיי במכללה, ולענ"ד עפ"י החוק סטודנט לא יכול להמשיך להיות מועסק אם הפסיק את לימודיו. לאחר כחודשיים ממועד שהפסקתי את הלימודים התעוררתי לענין שמא עליי להפסיק את עבודתי, ואכן התפטרתי מיוזמתי מבלי להגיד את הסיבה האמיתית. במשך החודשיים שבהם עבדתי מאז הפסקת הלימודים קיבלתי משכורת כרגיל עבור השעות שבהם עבדתי.
שאלתי היא, האם דבר זה נחשב כגזל?ואם כן, מה עליי לעשות? אני חוששת שאם אצטרך לפנות למשרד ולשאול אותם הם ייתבעו אותי בבית משפט וכדו'…

תשובה:

שלום וברכה,

אין כאן איסור גזל כיון שעבדת והמשכרות תמורת העבודה. יש תנאי שהם מעסיקים רק סטודנט שלומד בפועל, ולכן לכתחילה צריך להישמע לכללים, אבל אם עברת על הכללים ועבדת, אין כאן איסור גזל.

בהצלחה.