חלוקת המעשרות

שאלה:

שלום רב,

אני מפריש כל חודש ב”ה חומש לצדקה. מחלק אותו בין הוריי לאחי, שניהם אברכים שפרנסתם דחוקה.

התרגלתי לתת לאחי סכום קבוע, ואת היתרה להוריי. עכשיו לפני החגים, הוריי בטח צריכים יותר ממנו, בגלל שהם מארחים וכו' והוא בטח גם מתארח. אבל ”אין לי לב” לתת לו עכשיו פחות מהסכום שאני נותן לו תמיד.

מה עפ”י דעת תורה אני צריך לעשות, לאכזב אותו כי בשכל קר הם זקוקים יותר ממנו, או לא לאכזב, ורחמיו על כל מעשיו, ולבטוח שהקב”ה כבר ישלים להם..?

מחילה על השאלה, אבל אני באמת לא יודע מה לעשות.

ייש”כ.

תשובה:

קשה לי להשיב לך, זה מאוד תלוי ברמת הצורך וברמת הפגיעה והאכזבה… רק נקודה קטנה למחשבה, לא בטוח שכל כך קל לו החודש, נכון שהוא מתארח חלק מהחג וחסך שני עופות, אבל להלביש משפחה לחג ומיד אחר כך לחורף, ארבעת המינים, ובכלל חודש תשרי עמוס בהוצאות רבות מאוד.

גמר חתימה טובה ושיהיה תמיד שפע רב לכולם!