האם אני חייב לברך ברכת כהנים?

שאלה:

אני רווק בן 25.
דתי מאוד, חזק בדת לומד הרבה גמרא בזמן הפנוי ושומר ברית וקדושה ברמה שזה נעשה לי הרגל קל.
יש לי הצלחה בכל המובנים, אבל אני לא שמח (אולי קצת עצוב)כי אני עדיין רווק בלי אישה.למרות שאני עושה ועשיתי השתדלות מעל ומעבר.
הברכת כהנים שלי היא חשובה מאוד ובטוח מקובלת לפני ה'.
אבל
אני לא כל כך חזק באהבת עם ישראל, כי שמתי לב שיש אנשים לא טובים באופן כללי, ויש אנשים שפגעו בי בעבר ואני משתדל לסלוח, אבל לא אוכל לברך אותם בברכת כהנים. אני לא ברמה של לברך אנשים שפגעו בי, כי לסלוח זה קשה ולברך זה עוד יותר קשה.
אני גם רווק ושרוי בלא אישה שרוי בלא שמחה(ספר הזוהר), ומי שמברך צריך להיות שמח או לכל הפחות לא עצוב.
אולי אני לא עצוב, אני ניטרלי, אבל לא שמח בקושי..זה מוצדק אם לא אעשה ברכת כהנים ביום כיפור?
באופן כללי אני לא עושה בכלל כהנים בשבתות ובימי חול.
כואב לי הלב שאני לא יכול לעשות ברכת כהנים ביום הכיפורים הקדוש, למרות שאני לומד את ההלכות היום, וכהן גדול חייב להיות נשוי (וכיפר בעדו ובעד ביתו)
מה לעשות?
לא בא לי לברך אנשים לא ראויים בעיני, וגם אני לא שמח ברמה מספיקה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער ובכאב מה שעובר עליך, ומה שעוד יותר כאב לי, הוא שאני חושב שכל החשיבה שלך על אנשים שגויה. אתה מייחס חשיבות רבה מאוד לפגיעה שהיתה לך או פורשה באופן מסויים על ידך, ומסיק מזה מסקנות על אנשים לאורך שנים, ובעצם החשיבה השלילית הזו שלך מחריבה לך את החיים, היא מונעת ממך שמחה, אהבה נעימות ורכות, ובאיזה שהוא מקום היא לא מאפשרת לך להנשא. לכן הייתי מציע לך ללכת לאיזה שהוא סוג של ייעוץ רגשי שיסייע לך לפרק את כל הכעסים הללו ולעבד אותם, ולהגיע ליותר שלימות פנימית, קלילות ושמחה, זה יפתח לך פתח לחיים בעזרת ה'.

לעצם שאלתך, גם מי ששונא מישהו ונמנע מנו לברך, זה רק באותו מקום שנמצא השונא שלו, אבל במקום אחר הוא רשאי לברך וחייב לברך. עוד חשוב לציין שכהן שלא מברך חייב לצאת מבית הכנסת לפני רצה.

הנטייה שלי לומר שכיון שהתחושות שלך הן לא נכונות, מותר לך גם לברך, אבל אינני רוצה להכריע כל זמן שלא שמעתי ממך מה בדיוק היה וכו', אבל אנא טפל בעצמך, ותגיע בעזרת ה' לשמחה.

שנה טובה ושמחה.