דין אבל בסעודה מפסקת בערב כיפור

שאלה:

מי שקבר את מתו ביום שישי בערב שבת(פרשת וילך) ובערב כיפור יום רביעי הוא למעשה כשעה (?) לפני כניסת הצום מסיים את השבעה,האם הוא יכול לאכול בשר ועוף בסעודה מפסקת?
בברכה
כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

בודאי, אין בכלל איסור לאבל לאכול בשר בימי השבעה, גם היום הוא יכול לאכול עוף. רק אונן אסור באכילת בשר ויין.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון,אבל יש עדות שלא נוהגים לאכול בשר כל השבעה ואפילו בשבת וכן בשבת חזון (שו"ת קרית דוד חנה ח"א הלכות אבלות סי לב. לכן השאלה חוזרת למקומה ,האם מי שנהג כך יכול בסעודה מפסקת בערב כיפור לאכול בשר או עוף?