גילוח אחרי אבלות

שאלה:

אבל על אביו לאחר 30 האם יכול להתגלח לכבוד יום כיפור או סוכות? תודה גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא, שאף שבאבלות על ההורים השיעור אינו שלושים יום, אלא "עד שיגערו בו חבריו", לגבי גילוח הזקן [לנוהגים בכך ובמכונה כשרה] שיעור הגערה הוא שלושים יום, ולכן אם עברו שלושים יום מהפטירה אפשר לגלח. אבל חשוב לדעת, זה דוקא אם עברו שלושים יום, אבל אם לא עברו אלא שאבלות השלושים בטלה מחמת החג, כמבואר בסי' שצט, זה לא יועיל לענין הגילוח, כי עדיין לא הגיע זמן הגערה וכאמור.

שנה טובה ובשורות טובות.