איך לגשת לשאול לשלום אישה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
נתחיל מכך שאני בעל תשובה.
התחלתי לצאת לשידוכים רק לפני חודש.
עכשיו, אני יודע את הלכות האישות אך לא לעומקן.
רציתי לדעת איך לשאול לשלומה של האישה בזמן הפגישה וביום יום (לדוגמא אישה בעבודה שאני עובד איתה באותו המשרד).
תודה וגמר חתימה טובה אברהם

תשובה:

שלום וברכה

ראשית בהצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה! יתן ה' שתזכה להקים בית יהודי שמח ומאושר במהרה ובנקל.

בכל היחס לנשים בעבודה בין שכנים ובפגישות, כל מה שבכלל נימוס מקובל מותר, ומה שגולש לתחום של ידידות חברות קלות ראש אסור. לכן מותר לומר בוקר טוב נעים, או כל מה שמתבקש מבחינת הנימוס בהתאם לנסיבות, אי אפשר לפרט, כיון שזה משתנה בין בני אדם ובנסיבות השונות וכאמור. העיקרון אבל חייב להשמר כנ"ל.

כמובן שבפגישות שידוכין השיחה יותר אישית ומתמשכת, ואילו בעבודה יש להמנע משיחות שכאלו לחלוטין, רק דיבורים בעניני עבודה, עם נימוסים מקובלים.

בהצלחה