נטילת ידים בחצר בשמיטה

שאלה:

באיזה אופן מותר להשתמש במים בסוכה כגון לצורך נטילת ידיים או שטיפת כלים ? מדובר בסוכה בחצר עם קרקע חול, לא מרוצפת, בחצר בניין משותף. בקרקע עצמה אין כמעט צמחיה, פה ושם איזה עץ או שיח, אבל הרוב חול, ויש גדר חיה שמקיפה את כל חצר הבניין. זה לא ברז שקיים במקום אלא צינור מהבית שיורד דרך החלון.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאין בזה תועלת לצמחים – אין איסור, תעשו זאת במקום מרוחק מצמחיה [ומובן לא בשבת וחג].

מקורות:

ראה שמיטת קרקעות עמ' רמח כמה דוגמאות לשאלה זו, והכרעתו בשם הגר"נ קרליץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם אם יש תועלת לצמחים,הרי רוב ככל הפוסקים הכריעו והביאו ראיה חזקה מהתלמוד הירושלמי שפסיק רישא בשמיטה מותר.
    אם בנקל יכול למצוא מקום בלי צמחיה אין הכי נמי שיטול שם אבל לא צריך לחזר ולהתאמץ או להתרחק בשביל זה