מחיר שמופיע על מוצר

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
לפני כמה חודשים אשתי קנתה תבלינים סגורים בחנות מסויימת ,
כשהגיע לקופה נדרשה לשלם 17 ש"ח בעוד על המוצר מופיע מחיר 14 ש"ח .
הקופאית מיד תיקנה את הטעות וחייבה את אשתי ב14 ש"ח כפי שמופיע על האריזה ,
חזרתי לעמדת התבלינים והנה גיליתי שעל אותו המוצר בדיוק חלק מהמדבקות מופיע 14 ש"ח וחלק 17 ש"ח זו כנראה טעות של מי שסידר המוצרים והדביק המדבקות ,חזרתי לקופאית והסברתי לה שעל אותו מוצר בדיוק מופיעים מחירים שונים , היא אמרה שזה בסדר ומה ששילמנו 14 ש"ח זה בסדר ולהבא הם יתקנו את שאר המוצרים .
אמרתי שאין לי בעיה להוסיף 3 ש"ח – היא מצידה אמרה שאין צורך .
האם יש לקופאית סמכות לכך ?
האם אכן אין חובה לשלם את ההפרש לאחר שגיליתי שנעשתה טעות בהדבקת המדבקות של המחירים ?
תודה , שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך חובה לשלם יותר ממה שהקופאית גבתה ויש לה סמכות להחליט לגבות לפי המחיר שמופיע בשאר מוצרים.

בהצלחה.

מקורות:

לפי חוק אם מופיע מחיר נמוך במדף לא ניתן לגבות מחיר גבוה גם אם זה נעשה בטעות. לפי הלכה אין תוקף לחוק ולא ניתן לתבוע מהמוכר שיכבד את החוק. במקרה שהמוכר או הקופאי מחליט לגבות לפי מה שמופיע מותר לשלם לו לפי דרישת המוכר או הקופאי. בנוסף, במקרה שלך יתכן שאכן המחיר האמיתי הוא 14 ש"ח ולא 17 ש"ח. ולכן אחרי שהקופאית גבתה מחיר זול אין חובה לשלם יותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על תשובת הרב ,
    המחיר הנכון הוא 17 ש"ח והטעות היא שעל חלק מהמוצרים הדביקו 14 ש"ח כך אמרה הקופאית ,אשתי פשוט לקחה את זה שהיה כתוב עליו 14 ש"ח ,
    האם זה משנה ?

  2. למה לא ניתן לתבוע המוכר לכבד את החוק הזה?,
    אי אפשר לומר שזה כמו תנאי שבממון?, שכל מי שפותח חנות(רשיון לעסוק באופן מסודר) מחוייב לחוקים , כמובן אלו שנכללים בתנאי שבממון.

  3. מדוע שנאמר שמחויב לחוקים? אם היה הדבר מתקבל כמנהג בין כולם, היה המנהג מחייב, אבל לא ברור שהמנהג פשט לגמרי, והעובדה שמקבל רישיון מסודר לפתוח עסק לא מחייב אותו בכל החוקים.