יציאה מהעבודה במשכורת גלובלית כשאין עבודה

שאלה:

שלום הרב,
עובד בהייטק במשכורת גלובלית שעובד מתי שצריך לפעמים פחות ולפעמים יותר, לפעמים גם עובד מהבית. אם עובד בעבודה ואין שום דבר לעשות וממש שום דבר[רק שותה קפה ומסתובב] האם יכול לצאת מהעבודה[העובד זמין עם המחשב עליו כל הזמן גם מהבית אם צריך בצורה פתאומית לעשות משהו]. באופן עקרוני העובד לפעמים מגיע בימים שאין הרבה עבודה גם ב 10 ו 11 בבוקר ויוצא ב 4.
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

העבודה חייבים להעסיק אותך ולשלם על מספר שעות שקבעו איתך. אם הם לא נותנים תעסוקה הם חייבים לשלם על השעות שאין לך תעסוקה. בשעות שאתה לא עובד ואתה זמין לעבודה אתה יכול לעשות כרצונך. ולכן אתה יכול לצאת מהעבודה בשעות אלו לסידורים אישיים ובתנאי שאתה זמין לכל עבודה מיד שיקראו לך.