חשש ברכות ואמירת שם שמים לבטלה

שאלה:

ליהודי שסובל מחשבות טורדניות- או סי די:

יש לו מחשבה לגבי חשש קבוע מברכה לבטלה/ברכה שאינה צריכה/הוצאת שם שמיים לבטלה וכדומה……

זו מחשבה טורדנית ומציפה שמחייבת אותו לומר פעמים רבות לאורך היום, פסוקי תיקון כמו השלמה לפסוק- "למדני חוקיך" או אם המשיך למילת אלוקינו- "ה' אלוקינו אתה עניתם א-ל נושא היית להם ונוקם על עלילותם" כדי לוודא שאמר פסוק מלא ולהוסיף תמיד "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד"-
היות וזה מאד מכביד, ניתן לנסח עבורו כלל הלכתי גורף ומרגיע-

שכל עוד אין לו ספק או חשש ברור לפניו לברכה לבטלה וכו'- הוא פטור מלומר כל פסוק תיקון שהוא?
או שיותר מזה- הוא פטור אפילו אם יש ספק ברור כי רוב הספקות לא אמיתיים במקרה שלו?

תשובה:

אני נוהג לומר יותר מזה. שגם אם באופן ודאי הוא אמר שם ה' לבטלה, בלי כל ספק כלל, אין לו לומר שום פסוק של תיקון! ברוח זו היה בעל הקהילות יעקב משיב על שאלות מעין אלו. בלי אמירה גורפת זו לא תועיל לו כלום…

בשורות טובות ורפואה שלמה.