בקשות פרטיות בסוף התפילה

שאלה:

שלום

כשאומרים שאפשר לבקש בקשות פרטיות בסוף התפילה
האם הכוונה אחרי או לפני ה"יהיו לרצון" השני שבסוף אלוקי נצור?

וכן, אם אדם מתפלל שמונה עשרה והש"ץ הגיע לקדושה
מאיזה מקום אפשר לענות לקדושה?
האם עוד לפני אלוקי נצור? או רק לאחר ה"יהיו לרצון שבסוף"
והאם עונים הכל מנקדישך או רק את הפסוקים?

תודה

תשובה:

ראשית יש חילוקי מנהגים האם אומרים שני יהיו לרצון, אני אומר רק לפני עושה שלום, כדי שהכל יחשב כחלק מתפילת השמונה עשרה. בקשות פרטיות אומרים לפני יהיו לרצון השני. כדי לענות קדושה [רק הפסוקים קדוש וברוך] ואמן יהא שמיה רבה ודאמרינן בעלמא, יש לומר יהיו לרצון קודם [אפשר אפילו באמצע אלוקי נצור אם זה פתאן מתרחש.

גמר חתימה טובה.