ריבית בתשלומים בלימודי קורס

שאלה:

שלום וברכה.
אני עתיד ללמוד קורס בנושא מסוים, ואמרו לי שאם אני רוצה לשלם על הקורס במזומן כעת – המחיר הוא מחיר מסוים, ואם אני רוצה לשלם עליו בתשלומים לאורך זמן – המחיר יקר יותר ב1000 שקל. השאלה שלי היא אם אין בכך חשש ריבית.
יצוין שאם אבחר לשלם בתשלומים, הם יתחילו לרדת רק בזמן שאתחיל ללמוד בפועל (פחות או יותר), ולא מעכשיו.
תודה רבה, אשמח לקבל תשובה במהרה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לשלם בתשלומים מחיר יקר, ואתה יכול לבחור באיזה מסלול שתרצה או בתשלום במזומן במחיר זול, או במחיר יקר בתשלומים – ובתנאי שהתשלומים לא עודפים את תקופת הקורס – דהיינו שסיום התשלומים לא יהיה אחרי סיום הקורס.

בהצלחה.

מקורות:

במכירה שקונה מוצר ומציע המוכר תשלום מזומן בזול או תשלמים ביוקר, אסור לשלם תשלומים ביוקר כיון שחל עליו חובה לשלם בשעת המקח, ודחיית התשלום בתוספת תשלום דינו כאבק ריבית שאסורה מדרבנן. אולם בקורס שזמן התשלום לא חל מראש אלא במשך זמן הלימודים, אין איסור להקדים לשלם במזומן בזול, כיון שהתשלומים אינו דחיית תשלום אלא המזומן הוא הקדמת תשלום – שו"ע יו"ד סימן קעג.