לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילה ביום השמיני באמצע היום

שאלה:

שלום לרבנים אם אישתי היתה צריכה לטבול אתמול האם כמובן במקום מוצנע תטבול היום בצהרים זה אפשר לכתחילה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

חכמים אסרו לטבול ביום אפילו ביום השמיני, שכבר עברו שבעה ימים נקיים שלמים, משום "סרך בתה", שמא מי שיראה אותה טובלת יטעה לחשוב שמותר לטבול ביום השביעי לפני סוף היום. במקרים נדירים מאוד, של פחד מפני אויבים וכדומה, התירו לטבול ביום השמיני אף באמצע היום.

מקורות:

שו"ע סי' קצז סעי' ג-ד.