חוקות הגויים

שאלה:

שלום וברכה,

נהוג לומר (וכך ראיתי שגם עניתם בעבר על שאלות מעין אלו) שיש איסור של חוקות הגויים בנתינת פרחים על קברי ישראל, והתקשיתי מדוע אין זה דומה למה שהגמ' במס' ביצה דף ו' ע"א אומרת שהיו שמים הדס על מיטת המת ורש"י מפרש שזה משום כבוד המת, ולכאורה אין הבדל בין זה לבין המנהג הגויי של היום, וגם הנחת ההדס אינו מועיל לנפטר בכהוא זה?

תשובה:

ההבדל הוא פשוט, חוקות הגויים זה לעשות כמנהגם וכדי להתדמות להם, הם לא שמים הדס אלא זר פרחים… כמו כן היו שמים הדסים להפיג ריח רע, ולא לנוי בעלמא.

בשורות טובות.