הלכות עבודה

שאלה:

שלום,
רציתי לשאול אם יש איזשהו ספר/קונטרס/אתר מומלץ וטוב, שבו מוסבר על ענייני עבודה, הלכות מה מותר מה אסור, לא רק מבחינת צניעות, אלא מבחינת האם מותר לדבר בטל, או לצאת לרגע, מותר להישאר אחרי הזמן, לעשות הפסקה לבד לשם אכילה, האם מותר להדפיס מסמכים וכו וכו, כלמיני ענייני עבודה שמותאמים לימינו אנו, כמו למשל האם מותר לגלוש במחשב בזמן העבודה וכו וכו….

תודה מראש,.

תשובה:

שלום וברכה,

לא ידוע לי על ספר שמקבץ את הקשור לענייני ממונות בנושא זה. באתר הזה תוכל למצוא תשובות שונות בנושא זה. הכלל בדברים אלו שהחוק [מנהג המדינה] קובע בדברים אלו, וכדברי המשנה (ב"מ פ"ז מ"א) השוכר את הפועלים מקום שנהגו לזון יזון… הכל כמנהג המדינה. וכל דברים אלו תנאי השכירות לפי הנהוג, ולכן אם החוק מתיר לשוחח אם חברים או בטלפון זמן סביר אין איסור. וכן הדין לארוחות שתייה ותפילות אם לא מדובר בהתנהגות חריגה אין איסור.

בהצלחה.