בקשת סליחה לפני יום כיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לפני כשנתיים פרשתי מעבודתי. עבדתי כמנהלת כח אדם בארגון גדול , באופן קבוע היו כ350 עובדים ובשנה כ700 עובדים.
תמיד השתדלתי להיזהר בכבוד העובדים ושלא אפגע ח"ו באף אחד. אך מתוקף תפקידי היו מצבים שבהם נאלצתי להיות תקיפה על מנת שיצייתו לנהלים. העובדים קיבלו זאת בהבנה.
היה עובד אחד שעשה כהבנתו ולא תמיד ציית לכללים. הייתי מדברת איתו ומסבירה לו ולפעמים הייתי כועסת עליו.. הוא אדם מאוד רגיש
ביקשתי ממנו סליחה פעמים רבות .
בתקופה האחרונה אני מבקשת מהקב"ה שיזמן לי את האנשים שאם פגעתי בהם אבקש מהם סליחה
ואתמול בלילה חלמתי על העבודה לשעבר ועל אותו עובד.
היום ביקשתי ממנו סליחה אבל הוא ברך אותי בחזרה בשנה טובה וכו' אך לא אמר שסולח.
שלחתי שוב הודעה שאני מקווה שהוא סולח אבל הוא לא ענה.
מה עלי לעשות?
ואיך אבקש סליחה מאנשים שאין לי קשר איתם ולא ידוע לי אם נפגעו ממני?
תודה

תשובה:

אינני חושב שאת צריכה לרדוף אחריו עוד. בסך הכל נהגת כפי הנדרש ממך, ואם טעית במשהו זה בגדר טעות אנוש סבירה, וכבר ביקשת סליחה פעמים רבות. נראה לי שזה בסדר גמור.

גם הנוגע לשאר בני אדם, הרי אין לדבר סוף, אם נרגיש שכל אחד שהיה לנו מגע איתו אולי פגענו בו, נזדקק להתחיל בבקשות המחילה כבר מחג הפסח, אם זוכרים מישהו שפגענו בו במיוחד שלא בצדק וכו', יש לבקש מחילה וזהו.

גמר חתימה טובה.