סיכוך בלייסטים – בלפונים

שאלה:

האם מותר לסכך סוכה בליסטיים (לטות) ארוכים, רוחבם כ 5 ס"מ. ומעמידים אותם אחד ליד השני לאורך הסוכה כאשר ביניהם יש רווח אוויר בלבד.
ללא תוספת סכך אחר על גביהם.
והם עומדים על קונסטרוקציה של פרגולת עץ, כך שהמראה הסופי הוא פרגולה יפה.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אמרו במשנה שמסככים בנסרים כל עוד שאין בהם ארבעה טפחים רוחב שאז זה נראה כתקרת ביתו ויש חשש ששנה הבאה ישאר בבית. אמנם בטור סי' תרכט הובא שיש שנהגו שלא לסכך גם בנסרים דקים יותר, משום שבזמנינו נוהגים לעשות כך את תקרות הבתים, והמקור הוא מדברי היראים סי' קכג, וכן הובא בארחות חיים הל' סוכה, בכלבו סי' עא ובמהר"ח אור זרוע סי' קעז, וראה שו"ע שם סעי' יח ומשנה ברורה שם. למעשה בזמנינו שלא נעשים כך התקרות, וגם מסכך באופן קל שהגשם נכנס בין הקורות הללו, מנהג ירולשים היה להקל בזה ורבים היו מסככים בפלפונים – לייסטים אלו, אולם החזון איש אכן החמיר בזה מאוד. כאמור למעשה המיקל יש לו הרבה על מה לסמוך וראה משנה ברורה בסי' תרלא ס"ק כו, אבל לעשות שלא יהיה צפוף מאוד אלא הגשם יכנס.

גמר חתימה טובה.