מועד אזכרה ראשונה

שאלה:

שבוע טוב.
אבי האהוב עליו השלום הלך לעולמו ביום
ד׳ חשון ה׳תשפ״א-
הלוויתו במוצש 24.10.2020

מתי חל מועד האזכרה בשנה הראשונה ?
מתי ומה נהוג ב 11 חודש
מתי ומה נהוג בשנה

תשובה:

שלום וברכה

אם אני מבין נכון היה לנו הפסק של שלושה ימים בין הפטירה לקבורה, אף שאינם ימים מלאים, באופן זה סיום השנה יהיה לפי הקבורה ולא לפי הפטירה. לגבי ה11 חודש, מנהג הספרדים לעלות לקבר ולעשות אזכרה, אבל חשוב לזכור שעיקר הנושא של האזכרה והעלייה לקבר הוא בסיום השנה ולא ב11 חודש.

בעלייה לקבר נוהגים לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא' ב']. לאחר מכן יש תפילה בספרי תהילים שמתחילה במילה אנא, שניתן לאומרה שם לאחר אמירת התהילים.

חשוב לקבוע לימוד משניות ביום זה, משנה אותיות נשמה וזה מועיל מאוד לנפטר, ויש לומדין סדר מסויים של משניות, כל אחד לפי כוחו.

מאוד חשוב להקפיד על אמירת הקדישים בכל תפילות היום בבית הכנסת ביום האזכרה.

והכי חשוב לעשות חזיוקים במצוות לעילוי נשמתו.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

שנה טובה ומבורכת.