שימוש בנדנדה חשמלית בשבת כשאינה בחשמל

שאלה:

יש לנו נדנדה לתינוק שאפשר להפעיל אותה דרך בטריה ודרךחוט שמחובר לחשמל
בבטריה אנחנו לא משתמשים וכרגע היא בחצר ולא מחוברת לחשמל בכלל
האם גם בשבת מותר להניח תתינוק על הנדנדה החשמלית ואני ידגיש שהיא בלי בטריות ואיננה מחוברת לחשמל?והאם מותר לטלטל אותה מחדר לחדר?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שניתן להשתמש בה גם כך, כלל אינני בטוח שהיא מוקצה, לא בהכרח שעיקר שימושה הוא דוקא באופן שהיא חשמלית. יותר נוטה בעיני להגידרה ככלי שמלאכתו לאיסור ולהיתר בשווה. אבל גם אם נניח שהיא נחשבת כלי שמלאכתו לאיסור, מותר להשתמש בכלי כזה "לצורך גופו", כלומר, להשתמש בה, במקרה הזה לשים שם את הילדה.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם החלקים הפנימיים החשמליים גם כן נתפסים כחלק אינטגרלי מהנדנדה למרות שכמו שהרב אמר אין כל צורך בהם והשימוש הוא שווה בלעדיהם
    אם לא למה שלא יחשב טלטול מן הצד ואע"פ שזה לצורך דבר המותר לכתחילה צריך קודם לסלק את המוקצה כמו בכלכלה של פירות ובמחתה עם אפר ועצים ורק שאינו יכול מותר כשהוא מוכרח למקום
    או שאולי גם כאן נקרא מוכרח למרות שזה משחק בעלמא