שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
יש לי כמה שאלות בבקשה :
1. לגבי בורר בשבת במין אחד – כיכר לחם פרוס שהקצוות הם בצבע חום מבחוץ ושאר הכיכר רגיל- מה שנקרא לבן, בזה שאני לוקח את הלבן יש עניין של בורר ? או בגלל שזה מין אחד לא ?

2.א) אם נשפך מים בבית ואו מיץ איך אפשר לנקות ? ב) האם ניתן לשים על זה סמרטוט ? ג) האם יש עניין שבגד שנרטב שאני לובש איתו מחמת שטיפת ידיים וכדומה , יש כאן עניין של שרייתו זהו כיבוסו ? ד) ומה הדין לגבי מגבת ?

בתודה רבה ובברכת שנה טובה

תשובה:

שלום וברכה

1. מה שקצה הלחם טיפה חרוך יותר לא הופך אותו לפסולת ואין כאן ענין של בורר.

2. אם המים מועטים והסמרטוט גדול שלא יבוא לידי סחיטה מותר להניח. אין בעהי בכך שהבגד נרטב טיפה בטעות מנטילת ידים. גם מגבת זה דרך ליכלוך ולא דרך שרייה של מלבן.