צום ביום כיפור לאחר קורונה

שאלה:

ב"ה,
לאחר שעברתי את הקרונה ב"ה ( לא מחוסן) מרגיש עדין חלש, כך נראה שיהיה לי קצת קשה לעבור את יום כיפור הקרוב ברצף תפילה ארוכה. השאלה
אם אפשר להקל בשתיה בכמויות קטנות ובשיעור של כל שעה ע"פ ההלכה?
אודה לתשובה,

תשובה:

שלום וברכה

מצד הקורונה, והאם יש חשש לקרישיות בדם, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, זה תלוי כיצד עברת ומתי, אבל אם הבעיה היא התפילה הארוכה אז יש לנו כאן טעות. עדיף לא לבוא כלל לתפילה ורק לשכב במיטה בחדר ממוזג כל היום ולהתפלל ביחידות, ולא לשתות בצום. אנשים טועים לחשוב שלשתות לשיעורין זה לא נורא כל כך וזה נקרא צום, חשוב לדעת חצי שיעור אסור מהתורה, רק שאין על זה כרת, כלומר זה מותר רק במקרה של פיקוח נפש! ולכן, אין כל היתר לשתות לשיעורין כדי ללכת לתפילה בבית הכנסת.

רפואה שלמה וצום קל.