סוכה מבד או מעץ?

שאלה:

שלום וברכה.
יש עדיפות לדפנות עץ על פני מסגרת מתכת ובד כמובן עם לבוד?
והאם יש עדיפות לסכך קיינעס על פני סכך מחצלת שתפור בחוטים טבעיים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

יש שתי סיבות לדפנות מעץ ולא דפנות בד על מוטות מתכת: האחת, שהסכך לא יעמוד על דבר המקבל טומאה [ניתן לסדר זאת גם בסוכה עם מוטות ברזל, אבל הכי טוב זה שמעמידי הסכך הם ממש עץ]. שתים, דפנות בד אם אינו קשור היטב שלא יזוז כלל ברוח אינן כשרות, וכאן נצרכים ללבוד על ידי מוטות הברזל למטה, ויש נדון בפוסקים אם מועיל לבוד בכל הדפנות או שדין זה נאמר רק בדופן אחת, וידוע שהמגן אברהם מחמיר בכך ראה משנה ברורה סי' תרל סעי' ב [יש שחילקו לענין זה בין לבוד של שתי שאינו מועיל ללבוד של ערב שכן מועיל] ולכן הכי מהודר זה דפנות עץ ממש.

מעבר לכך, ברמה הפרקטית, כיון שיש חובה לישון בסוכה ובעצם גרים שם כל השבוע, סוכה מבד אינה נוחה כלל, קר שם בלילה וחם ביום, והרבה יותר נוח לגור בסוכת עץ..

יש שחששו במחצלת של דיקטים קטנים לגזירת תקרה, אינני יודע אם לזו כוונתך? קיינעס זה מנודר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם בבקשה כאשר שמים את הקרשים הדקים על מסגרת הברזל( נניח 4-5 קרשים בריווח בין האחד לשני) בכדי להעמיד ולשים את הסכך על גביהם, והסכך יושב יפה עליהם אך גם בעצם קצוות בקנים נוגעים ויושבים על המסגרת. יש בעיה בכך?