מה עוברת הנשמה אחרי המוות?

שאלה:

מה עוברת הנשמה ישר אחרי המוות ועד שנה מיום המוות ?
ומה היית מציע להתפלל לעילוי הנשמה ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בדיוק מה היא עוברת איננו יודעים, מה שכן ידוע הוא שהיא עומדת לדין על כל מעשיה בעולם הזה, ובשנה הראשונה מידת הדין מתוחה מאוד, ועיקר יסורי הגהינום ושאר התיקונים הם בשנה זו, ולכן היא מאוד זקוקה לסיוע ועילוי נשמה.

חכמים אמרו ברא כרעא דאבוה, כלומר הצאצאים הם כביכול הרגלים של ההורים – הסבים, ומוליכים אותם מדרגה לדרגה. לכן, ראשית יש לדעת שכל חיזוק שאתה עושה במצוות, עושה להם נחת רוח ועילוי נשמה, כיון שבכך יש להם זכות שהניחו אחריהם צאצאים שמקיים ומתחזקים ברצון ה'. שנית, יש דברים שמועילים במיוחד, כמו לימוד משניות, משנה אותיות נשמה, ויש מקפידים בכך בעיקר במוצאי שבת שאז חוזרים לגיהנום, וכן נתינת צדקה ואמירת תהילים לזכותם, ובכלל, כל זיכוי הרבים שניתן לעשות למענם.

בשורות טובות ישועות ונחמות.