ברכה על לחם שהובא באמצע הסעודה מחוץ לבית

שאלה:

במהלך סעודה על לחם נכנס השכן ובידו לחם שאפה.האם יש לברך המוציא שוב?

תשובה:

אם זה דבר שלפעמים קורה שמביאים דברים מבחוץ בסעודה ובכלל, אין צורך לברך שוב, אבל זה לא קורה, יש לברך.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים סימן קעז סעיף ה:

אם אחר שבירך על הפת שלחו לו מבית אחרים שאינו סמוך עליהם ולא היה דעתו על הדורון, אפי' מדברים שדרכן לבא ללפת את הפת צריך לברך עליהן כדין נמלך. (הגה: ולא ראיתי נזהרים בזה, ואפשר דטעמא דסתם דעת האדם על כל מה שמביאין לו בסעודה וע"ל סי' ר"ו).