לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ערבה עם עלים צהובים לענין מצוות נטילת לולב

שאלה:

שלום,
האם ערבה עם עלים צהובים כשרה למצוות ד מינים?
תודה רבה!

תשובה:

בשו"ע בסי' תרמז הובא שאם הלבינו פניה ואינה ירוקה דינה כערבה יבשה ופסולה. אבל נראה שזה רק הלבנה מחמת יבשות, אבל מה שמצוי שהעלה לח לגמרי, רק הוא צהוב בגלל פגם בגידול וכדומה, אינו פוסל את הערבה אלא שאינה מהודרת.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות לולב סימן תרמז

דיני ערבה, ובו ב' סעיפים.

סעיף א] ערבי נחל האמור בתורה, הוא מין ידוע הנקרא כן; עלה שלו משוך כנחל, ופיו חלק, וקנה שלו אדום ( ואפי' בעודו ירוק, כשר) (ב"י); ורוב מין זה גדל על הנחלים,  לכך נקראו ערבי נחל, ואפילו היה גדל במדבר או בהרים, כשר; ויש מין אחד דומה לערבה, אלא שעלה שלו עגול ופיו דומה למסר (פירוש מגרה סיג"ה בלע"ז) וקנה שלו אינו אדום, וזהו הנקרא: צפצפה, והיא פסולה; ויש מין ערבה שאין פי העלה שלה חלק ואינו כמסר, אלא יש בו תלמים קטנים עד מאד כמו פי מגל קטן, וזה כשר.

סעיף ב] ערבה שיבשה או שנשרו רוב עליה או שנקטם ראשה, פסולה; אבל כמושה או שנשרו מקצת עליה, כשרה; והרמב"ם מכשיר בנקטם ראשה.